U Metkoviću se otvara ordinacija za pregled građana sa simptomima koronavirusa

Autor: na 17. ožujka 2020.

 

Prema naputku Ministarstva Zdravstva, Dom zdravlja Metković je u postupku osiguravanja potrebne lokacije za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Posebno izdvojena ordinacija za pregled bolesnika potencijalno će raditi 24 sata, a započeti će sa radom već krajem ovoga tjedna.

I dalje se strogo apelira svo građanstvo da u slučaju pojave simptoma TELEFONSKI KONTAKTIRAJU OBITELJSKOG LIJEČNIKA ILI EPIDEMIOLOGA. ( Miljenko Ljubić- 098/243-454)

U Domu zdravlja se maksimalno reducira hladni program i rad specijalističko-konzilijarne djelatnosti što podrazumijeva- laboratorij, rentgen, fizikalna terapija, interna dijagnostika, stomatološka djelatnost , cijepljenja i sistematski pedijatrijski pregledi, patronažna djelatnost, hladni transporti. Osoblje je i dalje na svom radnom mjestu ali po restrikcijama neće raditi već samo hitne slučajeve.

Isto tako se strogo preporuča stanovništvu starijem od 65.godina sa nekom od kroničnih bolesti(hipertenzija, dijabetes, maligniteti i sl.) da kontaktiraju obiteljskog liječnika za bilo kakve konzultacije i kroničnu terapiju te izbjegavaju masovne vanjske kontakte.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik