U Metkoviću predstavljen Program zapošljavanja žena „Zaželi“

Autor: na 11. srpnja 2017.

 

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava jučer je u Metkoviću održana radionica na kojoj je potencijalnim provoditeljima predstavljen Program zapošljavanja žena „Zaželi“.

Projekt vrijedan 400 milijuna i 900 tisuća kuna financirat će se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će ga jedinice lokalne uprave i samouprave te neprofitne organizacije.

U sklopu provedbe projekta planira se zaposliti više od 3000 žena koje će raditi na poslovima potpore i brige o starijim osobama te osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama, pri čemu prednosti imaju ruralna područja, otoci te područja u kojima je stopa nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković- Knežević istaknula je kako je cilj projekta unaprijediti položaj žena na tržištu rada, a osobito onih starijih od 50 godina, s najviše završenom stručnom spremom, s invaliditetom, žrtava obiteljskog nasilja te liječenih ovisnica.

„Te žene će omogućiti brigu i skrb za 12 tisuća starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom. Zapošljavat će se na 24 mjeseca, pri čemu će se sufinancirati troškovi plaće, prijevoza te po potrebi, trošak obrazovanja. Sve žene koje spadaju u ove ranjive skupine, mogu otići u podružnicu Zavoda za zapošljavanje i izraziti želju za sudjelovanjem u Programu“, kazala je Ivanković- Knežević.

Natječaj je otvoren od 30. lipnja, a nositelji se na njega mogu prijaviti sve do 2020. godine. Obvezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik