• Nekategorizirano

U Metkoviću ove godine 20% više noćenja

Autor: na 19. studenoga 2016.

 

Prema  podacima Turističke zajednice na području Grada Metkovića je u prvih deset mjeseci ove godine ostvareno 5307 turističkih dolazaka koji su generirali 9855 noćenja. Time je u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine ostvaren porast od 31% u broju dolazaka i 25% u broju noćenja.

Osim domaćih u Metković ponajviše dolaze gosti iz Bjelorusije, Slovenije, Srbije, Grčke i Njemačke koji u prosjeku ostaju dva – tri dana. Iako je zbog dobrog prometnog položaja Metković karakterizirao tranzitni turizam, porast u broju noćenja, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Magdalena Medar – Ujdur vidi u otvorenju smještajnih kapaciteta i ponudi muzeja.

„Mi smo destinacija koja nudi povijesne, prirodne i kulturne znamenitosti a naša baština je razlog zbog kojeg se gosti sada ovdje zadržavaju kako bi obišli cijelu Neretvu“, kazala je Medar- Ujdur te istaknula kako su važan dio turističke ponude i fotosafari te neretvanska gastronomija.

Razvoj nautičkog turizma 

Važan segment u turističkoj ponudi Metkovića posljednjih je godina i nautički turizam. U protekloj sezoni u Metkoviću je, prema riječima Dragana Tolića, predstavnika koncesionara za pružanje usluga u nautičkom turizmu u Luci Metković ostvaren porast od 15 %. „Bilo je pedesetak uplovljavanja pet redovnih brodova s kojima je došlo  1350 gostiju“, kazao je Tolić.

Najvažniji dio organizacije turističke sezone je zasigurno promocija destinacije zbog čega su u turističkoj zajednici Grada Metkovića već krenuli s promotivnim aktivnostima pripreme nadolazeće sezone. „Pripremamo novu image brošuru, radimo na biciklističkim rutama, a našu ćemo destinaciju predstaviti i krajem ovoga mjeseca na „Burza PUT“ jednom od značajnijih hrvatskih turističkih susreta koji okuplja sve dionike u turizmu“, rekla je Medar – Ujdur.

Da je važan dio kvalitete turističke ponude upravo  promidžba, slaže se i Tolić, koji naglašava kako se nautički turizam može poboljšati putem nautičkih magazina koji bi privukli individualne nautičare. Njima bi, dodao je, u potpunosti profunkcionirala nova šesta sezona nautičkog turizma koja s već dogovorenim redovnim uplovljavanjima započinje 1. svibnja 2017.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik