U Metkoviću obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Autor: na 14. studenoga 2018.

Danas se obilježava Svjetski dan šećerne bolesti. Prema podacima Nacionalnog registra osoba sa šećernom bolešću u Hrvatskoj je 2017. registrirano 304 408 osoba s dijagnozom šećerne bolesti, dok ih je umrlo 2 331.

Tim povodom, djelatnici Ljekarne Draženović u svojim prostorijama provode akciju mjerenja razine šećera u krvi.

Cilj akcije je prepoznavanje situacije u kojoj je pacijenta potrebno uputiti liječniku, kao što su rezultati mjerenja iznad očekivanih parametara, alarmantni simptomi ili kad pacijent traži brzo rješenje, a procjena kaže da to nije moguće.

„Mi smo se uključili u jedan veći angažman povodom Svjetskog dana dijabetesa kako bismo ukazali našim pacijentima na važnost savjetovanja o dijabetesu, ispravnog i redovnog uzimanja lijekova i na to kako prevenirati nastanak dijabetesa. Ukazujemo na važnost redovitog mjerenja šećera u krvi i promjene životnih navika koje bi mogle poremetiti kvalitetu života čovjeka s dijabetesom. Dijabetes se može prevenirati ako je osoba svjesna koliko su tjelesna aktivnost, zdrava prehrana i izbjegavanje stresa potrebni“, rekla je magistra farmacije Marija Zovko.

Akciju diljem Hrvatske organiziraju Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatsko farmaceutsko društvo s partnerima, a u Ljekarni Draženović provodi se do petka.

Također, u Metkoviću je danas održana i akcija mjerenja šećera u krvi u organizaciji Crvenog križa Metković i Patronažne službe Doma zdravlja Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik