U Metkoviću obilježen Međunarodni dan mladih

Autor: na 13. kolovoza 2018.

 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Metkoviću je održan okrugli stol na kojem se razgovaralo o Županijskom programu za mlade čiju je izradu, s ciljem poboljšanja kvalitete života mladih pokrenula Dubrovačko- neretvanska županija u suradnji s udrugom Europski dom Dubrovnik.

Na izradi programa sudjelovalo je više od 270 mladih osoba iz Županije koji su na radionicama istaknuli probleme s kojima se susreću te svoje prijedloge njihovih rješenja.

„Vrlo je važno da ljudi shvate da su oni ti koji mogu donositi neke prijedloge i da ti neki prijedlozi, ukoliko su realni mogu ući u Županijski program u mlade. Naravno, postoje područja za koja nije nadležna niti Županija niti jedinice lokalne samouprave, ali sve što se može napraviti lokalno, ovisi i o ljudima koji žive na ovom području“, kazala je koordinatorica projektnih aktivnosti Adriana Kremenjaš-Daničić iz Europskog doma Dubrovnik.

Različiti problemi mladih 

Voditelj programa, Čedo Vučković kazao je kako je upravo suradnja s mladima temelj izrade ovoga dokumenta pri čemu je naglasio kako se problemi mladih u županiji razlikuju.

„Nisu isti problemi mladih u Dubrovniku, na otocima te u dolini Neretve. U Dubrovniku imamo stalno nagomilavanje populacije, tako u dolini Neretve imamo odlazak mladih ljudi. Kroz ovaj program želimo pronaći način na koji ćemo usmjerit županijske politike da mladi pronađu sebe ovdje te da ne odlaze“, rekao je Vučković.

Sve prikupljene informacije do jeseni će biti sažete u dokument, čija će provedba započeti nakon što bude izglasan na Županijskoj skupštini.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik