U Metkoviću 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, među njima i gradonačelnik Dalibor Milan

Autor: na 26. studenoga 2020.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od tog broja 41 osoba je iz Metkovića, četiri iz Zažablja, po tri iz Opuzena i Kule Norinske, te šest iz Ploča.

Izliječena je 31 osoba među kojima ih je osam iz Metkovića, dvije iz Opuzena te po jedna osoba iz Kule Norinske, Ploča i Pojezerja.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb. Od toga, jedan je na kisiku, a pet na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 759 osoba.

Među velikim brojem novozaraženih, našao se i gradonačelnik Dalibor Milan. Za Radio Deltu javio se iz samoizolacije u kojoj će biti do nedjelje, a progovorio je i o preopterećenosti bolničkog sustava. Upozorio je da možemo doći u situaciju u kojoj će se morati birati koga će se primati u bolnicu, a koga ne.

Osvrnuo se i na najavu strožih mjera za područje doline Neretve te je rekao kako je inicijativa za njihovo uvođenje došla upravo od gradskog stožera Grada Metkovića. Prema tim mjerama, škole bi trebale izvoditi nastavu online putem.

Za kraj, još je jednom pozvao sugrađane na oprez i odgovorno ponašanje.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik