U Metković stigli misionari suradnici oca Ante Gabrića

Autor: na 22. studenoga 2018.

 

Od danas do utorka u Metkoviću borave pater Sylvester i pater Prolay – dvojica misionara iz Indije koji su bili bliski suradnici oca Ante Gabrića.

Tijekom boravka u Metkoviću svjedočit će o životu i djelovanju našega znamenitog sugrađanina i svećenika koji je u misionarskom radu u Indiji pomagao lokalnom stanovništvu, osnivao male seoske škole, kapelice i bolnice, a talentiranu djecu slao na dodatno školovanje.

Misionari su u posjet došli na poziv udruge „Mladi oca Ante Gabrića“ koja već nekoliko godina sudjeluje u humanitarnim akcijama prikupljanja sredstava za pomoć djeci u Zapadnom Bengalu.

„Na nagovor patera Antuna Volenika koji je prije 3 godine bio vicepostulator za kauzu oca Ante, stupila sam u kontakt s paterom Sylvesterom koji je jedini svećenik s kojim sam mogla pregovarati o obnovi misijskih postaja oca Ante. Bio mi je cilj da naše srednjoškolce potaknem na humanitarni rad. Nakon što smo stupili u kontakt počeli smo obnavljati škole, a obnova jedne od njih je razlog njihova dolaska u Metković. Naime, u prvom mjesecu trebala bi se otvoriti osnovna škola kojom p. Sylvester želi ostvariti san oca Ante. To je škola koju je otac Ante htio otvoriti u hostelu u kojem su spavala djeca i koji je sada devastiran“, kazala je predsjednica Udruge, Violeta Oršulić

U sklopu današnjeg programa misionari su posjetili Udrugu Otac Ante Gabrić i Gimnaziju Metković, a u sljedećim će danima boraviti i u ostalim metkovskim školama, župama te udrugama.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik