U Metković stigle prve doze cjepiva protiv gripe

Autor: na 20. listopada 2020.

Započelo je ovogodišnje cijepljenje protiv gripe kod izabranih liječnika obiteljske medicine i liječnika male i predškolske djece. Odjel za epidemiologiju Metković će za ovu sezonu zaprimiti 2.575 doza cjepiva protiv gripe koje će raspodijeliti cjepiteljima, izvijestio je voditelj županijske Službe za epidemiologiju Miljenko Ljubić.

U prvoj pošiljci je pristiglo 1.225 doza, a drugi dio isporuke  bi trebao stići za 15-ak dana. Kako će interes za cijepljenje u cijeloj Hrvatskoj biti daleko veći od iskazanih potreba, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je osigurao dodatne količine cjepiva u prosincu 2020. (130.000 doza) od čega će jedan dio stići i u Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbog ovakve dinamike isporuke cjepiva svi koji se žele cijepiti neće to moći uraditi u sljedeća dva tjedna, već će velik dio osoba trebati pričekati ostale isporuku cjepiva koja će biti na raspolaganju u ambulantama početkom studenog i prosinca.

Prilikom provedbe ovogodišnjeg cijepljenja termine za cijepljenje potrebno je telefonskim putem dogovoriti s liječnikom. Dio zainteresiranih moći će se cijepiti i u ljekarnama, ali uz plaćanje cjepiva.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik