U Krvavcu vozio s 2,29 promila alkohola u krvi

Autor: na 11. studenoga 2019.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene, dok je jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 757 represivnih mjera od kojih najviše, njih 436, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena u Krvavcu

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila izmjerena je u nedjelju navečer u Krvavcu, kod 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Vozač je uhićen i odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom jednomjesečne kazne zatvora i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je 57-godišnjaku koji je u Opuzenu upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. Također, nije koristio sigurnosni pojas te je vozilom krivudao po cesti ugrožavajući ostale sudionike u prometu.

Vozaču je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te mu je oduzeta vozačka dozvola uz mjeru opreza, a nakon puštanja izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 16 300 kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik