U Krvavcu vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Autor: na 18. studenoga 2019.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 691 represivnu mjeru od kojih najviše, njih 457, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,69 promila izmjerena je kod 48-godišnjeg vozača u Komolcu. Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog za novčani iznos od 10 tisuća kuna što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena prošlog tjedna.

Iz Policijske uprave izdvajaju i slučaj 37-godišnjeg vozača osobnog vozila u Krvavcu koji je 17. studenog, u jutarnjim satima, upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila u krvi.

Vozač je isključen iz prometa te mu je, uz mjeru opreza, oduzeta vozačka dozvola. Međutim, vozač je istog dana ponovno zatečen prilikom upravljanja osobnim vozilom nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom zatvorske kazne u trajanju od 40 dana, novčane kazne od 5 800 kuna i petomjesečne zabrane upravljanja vozilima B kategorije.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik