U Gradskom parku otvoren kartozid Metkovića i okolice

Autor: na 19. srpnja 2019.

U Gradskom parku Metković održano je svečano otvorenje kartozida, odnosno, trodimenzionalnog kartografskog prikaza Metkovića s okolicom.

Kartozid, dug 3,5 i visok 2,5 metara, izrađen je u suradnji Grada Metkovića i Državne geodetske uprave.

„To je kartografski prikaz grada Metkovića izrađen iz službenih podataka Državne geodetske uprave, odnosno, registra prostornih jedinica digitalnog modela reljefa i digitalne ortofoto karte u mjerilu 1:5000. Na karti građani u prolazu mogu pogledati osnovne informacije o gradu“, rekao je Nikola Vučić, voditelj Službe za posebne registre Državne geodetske uprave.

Zamjenik gradonačelnika Damir Raič ovom je prigodom istaknuo dobru suradnju Grada Metkovića i Državne geodetske uprave, posebice u izmjeri katastarskih čestica u Metkoviću i okolici koje je trenutno u tijeku.

„Privatno vlasništvo danas je osnova svega i bez sređenog privatnog vlasništva, vrlo se teško može bilo što raditi. Uvjeren sam da će se dobra suradnja s Državnom geodetskom upravom nastaviti i dalje, kako bismo sredili privatno vlasništvo i postali ravnopravni građani Europske unije“, rekao je Raič.

Više informacija o katastarskim česticama i druge prostorne podatke građani mogu saznati putem portala Državne geografske uprave.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik