U Gradskom parku 7. Sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“

Autor: na 18. svibnja 2019.

U organizaciji Udruge Dobra u Gradskom parku se održava 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“.

Svoje proizvode na Sajmu predstavlja oko 30 izlagača s ruralnih područja Hrvatske i šire, koji se bave proizvodnjom hrane i pića, izradom rukotvorina  te ostalih autohtonih proizvoda.

„Cilj ove manifestacije je informirati javnost o ekološkoj proizvodnji i povećati očuvanje tradicije i običaja izložbom autohtonih rukotvorina te povezivanje malih proizvođača s ruralnih područja“, rekla je Simona Pavlović, predsjednica Udruge Dobra.

Sajam je u Gradskom parku otvoren nastupom mlađih skupina KUD-a Metković, a s tijekom dana će se u prostorijama Udruge Dobra održati i razna predavanja. Fotografije KUD-a Metković i doline Neretve koje se nalaze u Topoteci, odnosno, u Državnom arhivu u Dubrovniku, predstavit će arhivistkinja Paulina Šiljeg. Predavanje o poduzetništvu i otvaranju OPG-ova održat će Ante Vukušić. U Udruzi Dobra održat će se predavanje i o volontiranju i iskorištavanju aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Također, u parku će se za sudionike i posjetitelje Sajma pripremati i lonac iznenađenja.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik