U Gimnaziji Metković otvorena “Učionica budućnosti”

Autor: na 30. lipnja 2016.

U Gimnaziji Metković je svečano otvorena Učionica budućnosti koju su, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, digitalnom opremom opremili tvrtka Microsoft Hrvatska i CARNet.

Metković je tako, nakon Opatije, Mirkovaca i Zagreba, postao četvrti grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena Učionica budućnosti, a nastavnicima i učenicima pruža mogućnost korištenja suvremenih tehnologija u nastavi.

Profesor informatike Marinko Zubac objasnio je koje su koristi ove digitalne učionice:

„Pa, ovo je sigurno jedan veliki dobitak za školu jer je oprema zaista jako vrijedna. Radi se o 30 tableta i o pametnoj ploči. To je oprema koju svaka škola može poželjeti. Sigurno će unaprijediti i nastavu jer mi smo ipak škola koja surađuje s nekim drugim školama, u europskim smo projektima i ljudi su jako ambiciozni, imamo puno mladih kolega i sigurno će koristiti i unaprijediti nastavu. Svatko se vidi u nekom području gdje ovu tehnologiju može iskoristiti i najviše će profitirati učenici. Ipak, to je najviše za njih i namijenjeno.

Ravnatelj Jozo Jurković izrazio je zadovoljstvo učionicom:

„Škola je danas dobila jedan iskorak kroz ovu tehnologiju, odnosno,  Učionicu budućnosti. Smatram da je to i ogromna obaveza nas kao škole, jer se na ovome treba i raditi, trebaju se profesori usavršavati, te raditi sa učenicima. Imat ćemo dosta seminara, edukacija, ali zasigurno iskorak u novijem i modernijem poučavanju u nastavi sa bezbroj mogućnosti, tako da sam sretan čovjek.“

Ivan Vidaković, Direktor Microsofta Hrvatska i BiH rekao je nešto više o razlozima iza ovog projekta:

„Ovo ne radimo radi forme, nego radimo isključivo sa školama gdje očekujemo rezultate i onda od tih škola očekujemo da budu primjer drugima, da se drugi pitaju zašto onda mi nismo i tamo. Ravnatelji škola, i osnovnih i gimnazija, ukoliko su zainteresirani gurati djecu u budućnost, opremit će škole. Znate i sami da u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske nema baš puno sredstava.“

Učionica budućnosti

Učionica budućnostiUčionica budućnosti


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik