U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 299 osoba u samoizolaciji

Autor: na 19. ožujka 2020.

U drugom današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, objavljeno je da je trenutno jedina osoba zaražena koronavirusom u županiji, hospitalizirana u OB Dubrovnik, u dobrom općem stanju.

Ostala četiri uzorka koja su jučer poslana na analizu su negativna.

Zaražena ženska osoba zaposlenica je Zračne luke Dubrovnik. Prema evidenciji, ona je posljednji put bila na radnom mjestu 7. ožujka, a uputom HZJZ-a naložena je izrada svih direktnih kontakata sa zaraženom osobom te je ista dostavljena i osobe su upućene u samoizolaciju.

Zbog velikog broja zaposlenika kojima je preporučeno izbjegavanje nepotrebnih kontakata, Zračna luka je iz preventivnih razloga zatvorena za civilni zračni promet do 29. ožujka. U zračnoj luci je aktivan samo minimalan broj zaposlenika potrebnih za prihvat medicinski, policijskih, vojnih i transportnih zrakoplova.

Trenutno se u samoizolaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nalazi 299 osoba.

Također, tijekom noći u karantenski smještaj zaprimljena je jedna državljanka Grčke i jedan državljanin Albanije koji su zatečeni na Graničnom prijelazu Klek. Trenutno je u karanteni ukupno četvero ljudi.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik