U drugom krugu Metković će izabrati gradonačelnicu ili gradonačelnika

Autor: na 22. svibnja 2017.

 

U prvom krugu lokalnih izbora, Metković nije dobio gradonačelnika, a za tu funkciju, u drugom krugu, borit će se Mostova kandidatkinja Katarina Ujdur i HDZ- ov Dalibor Milan.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Ujdur je dobila 40,56 %, dok je Milan dobio 38,53% glasova.

„Rezultat je takav kakav je. Ulazimo u drugi krug, ulazim kao relativni pobjednik. Vjerujem u pobjedu u drugom krugu. Vjerujem da će svi gradski vijećnici novog saziva podržati zdrave projekte. Ja se nadam da građani neće dopustiti da bivši gradonačelnik Metkovića opet upravlja gradskim financijama jer svi znamo kakvo nas je stanje zateklo. Nadam se da će kroz ova dva tjedna maske pasti i da će se situacija iskristalizirati“, kazala je Ujdur.

Dalibor Milan, kazao je kako će HDZ, u sljedeće četiri godine bit važna karika u Metkoviću.

„Hvala svim građanima koji su izašli na izbore i ukazali mi povjerenje. Smatram da je HDZ ostvario izvanredan rezultat. Dobili smo 7 vijećnika i u odnosu prije 4 godine, 4 vijećnika više. HDZ će bit važna karika u gradu. Napokon smo pokazali jedinstvo i zajedništvo, što je nedostajalo svih ovih godina. Pozivam sve građane da izađu na izbore za dva tjedna, a ja im obećavam da ću bit gradonačelnik svih Metkovaca, bez obzira na njihovu političku pripadnost“, kazao je Milan.

Novi saziv gradskog vijeća 

U novom sazivu gradskog vijeća, Most nezavisnih lista imat će 7 vijećničkih mandata, jednako koliko i HDZ.

HSS- u pripadaju 2, a SDP – u jedan vijećnički mandat.

Iako nije ušao u drugi krug, Stipo Gabrić Jambo, zadovoljan je izbornim rezultatom.

„Rezultati očekivani. Moj cilj je bio da skinemo nesposobnu gradsku vlast koja u protekle 4 godine nije radila ništa.  Želim posao koji je sinoć završio u 19: 00 h, nastaviti da kandidat HDZ- a Dalibor Milan uvjerljivo dobije u drugom krugu te da ne pričamo samo o projektima, već da ih započnemo i realizirati“, kazao je Gabrić.

Grmoja u drugom krugu za župana

U prvom krugu nije izabran ni župan Dubrovačko- neretvanske županije.  HDZ- ov kandidat,  Nikola Dobroslavić koji je dobio 47,78 % glasova, za treći će se mandat u drugom krugu boriti sa MOST- ovim Nikolom Grmojom koji je dobio 27,04 % glasova.

„Jako sam zadovoljan s rezultatima.  S obzirom na kampanju kakva se u Dubrovniku vodila prema meni, gdje su me prikazivali kao žabara te gdje su radili na antagonizmu između Dubrovnika i Neretve, očekivao sam da će ljudi iz Neretve dati u još većem omjeru glasove meni. Vjerujem da će se to dogoditi u 2. krugu, jer župan Dobroslavić nije ništa učinio za Metković niti je ovdje dolazio, osim na neke manifestacije“, izjavio je Grmoja.

U novom sazivu Županijske skupštine HDZ će imati 19 vijećnika, dok će ih Most nezavisnih lista imati 11.  Nadalje, SDP- u pripada 6, koaliciji HNS- HSS 3, te DDS- u dva mandata.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik