U dolini Neretve uskoro 20 novih voditelja agroturističkog gospodarstva

Autor: na 22. studenoga 2019.

U Metkoviću je održano uvodno predavanje stručnoga osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“.

U programu sudjeluje 20 polaznika koji će, između ostaloga, biti osposobljeni za upravljanje agroturističkim gospodarstvom, organizaciju turističke ponude i promociju iste, proizvodnju tradicijskih proizvoda, provedbu administrativnog poslovanja, te za komunikaciju s ostalim zaposlenicima, partnerima te posjetiteljima agroturističkog gospodarstva.

„Cilj je obučiti ljude da mogu postati voditelji vrste gospodarstva koje na ovom području ima jako dobru budućnost jer vidimo da se sad svi okreću prema tim malim OPG-ima. Pružit će im se prilika da saznaju kako plasirati svoje eko proizvode, kako ih reklamirati, na koji način se mogu prodati, a ponudu mogu uključiti i smještaj ako na svom OPG-u nude i noćenje“, rekla je Martina Tomić, voditeljica projekta.

Trajanje programa je 180 sati, od čega je 87 teorijske nastave, a 83 sata sastojat će se od praktičnog rada na agroturističkom gospodarstvu za obavljanje turističke djelatnosti. Nastavu će održati predavači Pučkog otvorenog učilišta Žižić, a polaznici će na kraju programa dobiti certifikate koje će ovjeriti Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Cilj mu je povećati zapošljivost i socijalnu koheziju pripadnika ranjivih skupina, potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik