U DNŽ dvije nove osobe pozitivne na koronavirus- U OB Dubrovnik nema pacijenata spojenih na respirator

Autor: na 26. ožujka 2020.

 

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije objavio je najnovije podatke o stanju i broju oboljelih od koronavirusa.

“Imamo od novotestiranih dva pozitivna slučaja, ukupno ih sada imamo 26. Stanje je stabilno, ali i ozbiljno kakvo je bilo do sada”, poručio je župan Dobroslavić.

Ovu priliku iskoristio je kako bi demantirao informaciju da u OB Dubrovniku leži jedna osoba spojena na respirator. Rekao je kako je došlo do lapsusa te se podatak odnosi na KB Dubravu, a ne na Dubrovnik.

Treba podsjetiti kako je još jučer objavljeno da u našoj županiji imamo 24 osobe pozitivne na infekciju COVID-19, a ministar zdravstva Vili Beroš ovog je četvrtka iznio podatak kako je među 14 osoba na respiratoru i jedan pacijent iz Dubrovnika.

Načelnik Stožera Joško Cebalo istaknuo je kako je poslano 165 uzoraka na testiranje, sedam osoba je hospitalizirano i 19 ih je u samoizolaciji. U karanetni su četiri osobe, tri hrvatska državljana te državljanka Grčke.

“Od jučer nismo imali kršenja mjera samoizolacije te bih se zahvalio svima onima koji se drže mjera jer je to najbolji način da iz ove bitke izađemo kao pobjednici”,rekao je Cebalo.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić rekao je kako je sedam hospitaliziranih pacijenata dobrog općeg stanja, a jedna osoba je, od dvoje jutros potvrđenih na infekciju COVID-a19, puštena na kućnu njegu.

 

IZVOR: dulist
Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik