U Dječjem vrtiću započeo novi ciklus UNICEF- ovih radionica „Rastimo zajedno“

Autor: na 7. studenoga 2018.

 

U Dječjem vrtiću Metković započeo je treći ciklus UNICEF- ovih radionica za podršku roditeljima „Rastimo zajedno“.

Ciklus od 11 besplatnih radionica vodit će odgajateljice Karmen Laskač, Davorka Šutalo i Marina Barjaktarović. Namijenjen je roditeljima djece jasličke i mlađe vrtićke dobi, ali posjećivati ih mogu i roditelji djece starije vrtićke dobi koji će međusobnom razmjenom iskustva obrađivati teme kojima se promiče dobrobit djeteta.

Tako će između ostalog,razgovarati o roditeljskim ciljevima i psihološkim potrebama djeteta, vještini slušanja, rješavanju sukoba s djecom te suočavanju s utjecajima iz društvene zajednice.

„Ovo je već naš treći ciklus te se na njega prijavio maksimalan broj roditelja. Sretni smo što su upravo roditelji prepoznali da im ove radionice pomažu u poboljšavanju njihovih vještina, pri čemu moram istaknuti da one nisu škola za roditelje niti terapijska skupina. Na radionicama su roditelji i voditelji partneri u traženju odgovora o roditeljstvu i djetetovu razvoju. Mnogi roditelji se brinu griješe li i hoće li moći ispraviti te pogreške, međutim na ovim radionicama se podsjećamo da su pogreške normalne te da dobar roditelj mora brinuti o svojim i djetetovim potrebama“, kazala je jedna od voditeljica radionica, Karmen Laskač.

Nakon završetka ciklusa, polaznice edukacije dobit će UNICEF- ove diplome za sudjelovanje.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik