• Nekategorizirano

U Centru za socijalnu skrb Metković obilježen Dan socijalnog rada

Autor: na 15. ožujka 2016.

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koji se danas obilježava pod nazivom Promicanje dostojanstva i vrijednosti ljudi Centar za socijalnu skrb Metković otvorio je svoja vrata svima koji žele bolje upoznati Centar i informirati se o njegovoj djelatnosti.

U cilju bolje javne prezentacije djelatnosti socijalne skrbi i uspješnije međuresorne suradnje Svjetski dan socijalnog rada u našoj zemlji tradicionalno se obilježava i kao Dan otvorenih vrata u sustavu socijalne skrbi.

Vatroslav Vugdelija, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković o samom radu Centra kaže:

„Centar je organiziran tako da imamo prednji i stražnji ured. Za svaki problem koji postoji, kad osoba dolazi, ona ulazi u prijemni ured i tamo se vidi koji  je problem i socijalna radnica ga upućuje dalje u stručnu cjelinu gdje su novčana davanja zajamčena, minimalna i jednokratna. Tu je i stručna cjelina za starije osobe, za odrasle. Vidimo je li potreban smještaj, starački dom, neka ustanova kao za duševno oboljele. Postoji i stručna cjelina za rad s djecom i tu je tim za zaštitu braka, djece i obitelji u kojem su socijalna radnica, pravnik i psihologinja. Imamo i osobu za osobe sa invaliditetom i poteškoćama, kao i socijalnu radnicu za poremećaje u ponašanju mladih.“


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik