U 2019. ostvaren višak prihoda od 12 milijuna kuna, sve gradske tvrtke i ustanove u „plusu“

Autor: na 25. lipnja 2020.

 

Gradski vijećnici usvojili su godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu te prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za prethodnu godinu.

Usvojeno je i izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika te izvješća o radu i financijska izvješća svih gradskih tvrtki i ustanova.

„U prošloj godini smo napravili zaista mnogo, realizirali smo brojne projekte i započeli neke koji će se u ovoj godini završiti. Sve gradske tvrtke i ustanove su 2019. godinu završile u „plusu“. Iznenađen je time i bivši gradonačelnik jer su sve te ustanove i poduzeća nekada imala milijunske minuse. S proračunom se postupa odgovorno. Mi smo prenijeli u 2020. godinu višak prihoda od gotovo 12 milijuna kuna, što nam je jako dobro došlo u ovoj situaciji kada se proračun puni sporije“, rekao je gradonačelnik, Dalibor Milan.

Na sjednici Gradskog vijeća usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića koja će ovogodišnjim laureatima biti dodijeljena povodom blagdana svetog Ilije i dana Grada.

Nagradu za životno djelo dobio je Petar Jakić. Nagradu Ilija u području vatrogasne djelatnosti dobilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković, dok je nagradu Narona u području obrazovanja dobila Jagoda Krešić.

Dobitnici nagrade Ždral u području sporta su Mladen Jakić, Zvonimir Srna i Jozo Ćužić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik