Turistička zajednica DNŽ obilježila 25 godina postojanja

Autor: na 13. ožujka 2020.

 

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije ove godine bilježi 25 godina svog djelovanja, a svečanost obilježavanja održana je u hotelu Palace. Tom su prilikom predstavljeni sjajni rezultati TZ DNŽ, s bilo je govora i o aktualnoj turističkoj situaciji na koju utječe pojava koronavirusa.

Župan DNŽ i predsjednik TŽ DNŽ Nikola Dobroslavić kazao je kako se županija s negativnim posljedicama globalne pojave koronavirusa zna nositi.

“Ovo je velika obljetnica. Njome obilježavamo protekli rad i 25 godina postojanja županijske Turističke zajednice. To je sigurno sjajno vrijeme u kojem smo se izdignuli od ratnih razaranja do možda i najbolje turističke destinacije. Imamo izvanredan turizam, kvalitetan, dohodovan, no pogodilo nas je i sve ovo s koronavirusom. To je velika nepogoda koja će sigurno imati štete za gospodarstvo, a posebno za turizam. S druge strane, štitimo se od te pošasti koja nas je pogodila, kao i cijeli svijet, ali isto tako tražimo načine kako pomoći gospodarstvu, posebno turizmu za štete koje nastaju. Istodobno planiramo i oporavak onog trenutka kad prestane ova epidemija. Tu smo u jednom vremenu koje nije zahvalno, ali izazovi su takvi, moramo se s njima nositi, znamo se s njima nositi i dobro se nosimo,” izjavio je župan Dobroslavić te napomenuo kako se na području naše županije očekuju nove inveticije u turizmu.

“Očekujemo nove investicije na ovom području. Poznato je da u našem Prostornom planu postoje brojne zone za razvoj turizma, mislim tu na Kupare, Plat, Belvedere… Očekujemo i daljnju izgradnju marina. Područje smo koje ima ogroman turistički potencijal, to je svima jasno, bez obzira na to što ne ide tako jednostavno. Pripreme za investicije uvijek traju nekoliko godina. Nakon što ovo prođe, sigurno će se investitori pozabaviti ovim područjem,” kazao je župan.

“Bilo je izazovnih trenutaka, ali i lijepih. Apsolutno jedno lijepo vrijeme i meni i mojim suradnicima. Sa zadovoljstvom smo radili ovaj ozbiljan posao koji zahtjeva dosta priprema, dosta znanja, aktivnosti, nekakvih napora koji se možda na prvu i ne vide,” izjavio je direktor TZ DNŽ Vladimir Bakić, a potom se osvrnuo i na nešto lošije rezultate ove godine zbog pojave koronavirusa.

“U siječnju smo imali oko devet posto manji promet nego protekle godine. U veljači je to bilo na razini 2019. godine. Prvih dana ožujka imamo minus nešto veći od 20 posto. To će se i nastaviti u tom ritmu kroz naredne tjedne. Jasno je kako će svi imati posljedice u ovom predsezonskom razdoblju, sigurno i u glavnoj sezoni, ali borit ćemo se,” kazao je Bakić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik