Troje djelatnika Doma zdravlja Metković u samoizolaciji

Autor: na 2. travnja 2020.

 

Zbog kontakta sa prvim pacijentom iz doline Neretve koji je zaražen koronavirusom, nekoliko zaposlenika Doma zdravlja Metković upućeno je u samoizolaciju.

U prostorijama metkovskog Doma zdravlja izvršena je i nužna dezinfikacija te je s reorganiziranom službom nastavljen normalan rad.

„Pacijent je dovezen sa sumnjom na moždani udar, a dr. Šušnjar ga je pregledao. Nakon što je ustanovljena sumnja na koronavirus s hitnom je, pod punom opremom prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik. Mi smo odmah uputili troje naših djelatnika u samoizolaciju – liječnika, medicinsku sestru i liječnicu koja je tu bila na stažu te će oni, ukoliko to procjene epidemiolozi, biti upućeni na testiranje. Prema procjenama epidemiologa, ostali djelatnici koji nisu bili u kontaktu sa pacijentom nastavljaju svoj rad uz pojačani oprez“, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac u emisiji radija Delta “Ostani doma uz Deltu”.

Trenutno se na području Dubrovačko- neretvanske županije testiranje na koronavirus vrši samo u Dubrovniku. Štimac je istaknuo kako postoji mogućnost da se testiranje obavlja i u Metkoviću na način da se uzorci uzimaju iz automobila.

„Mi provodimo sve one mjere i odluke koje dođu od Nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu i od epidemiologa. Testiranja će se vjerojatno raditi u Metkoviću, iako to trenutno nije službeno, i radilo bi se po uzoru na Zagreb, na način da pacijenti dođu u vozilu, da se uzme njihov bris te se oni proslijeđuju u Dubrovnik ili Split. Na taj način bi u 24 sata imali nalaz te olakšali stanovnicima doline Neretve da ne moraju ići u Dubrovnik. To je za sada samo planiranje, dok ne dođe službena odluka“, kazao je Štimac.

#ostanidomauzDeltu


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik