Trideset godina HDZ-a u Metkoviću

Autor: na 26. studenoga 2019.

U Gradskom kulturnom središtu, sinoć je održana svečana proslava 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Metkoviću.

Prigodnim govorom su se članovima i simpatizerima HDZ-a obratili gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Metković Dalibor Milan, predstavnik osnivača metkovskog HDZ-a Joško Jelaš, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića Božidar Kalmeta te izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića Branko Bačić. Luka Bebić, prvi predsjednik GO HDZ-a Metković, bio spriječen nazočiti proslavi, te je njegov govor o osnivanju stranke 30. listopada 1989. pročitao Ivan Menalo.

U svojim govorima, uzvanici su, između ostaloga, pozvali na davanje podrške kandidatkinji stranke na predsjedničkim izborima Kolindi Grabar Kitarović, te su govorili o povijesti HDZ-a u Metkoviću.

„U stvaranju i razvoju Hrvatske doprinijeli su različiti politički subjekti, ali nitko neće i ne smije osporiti činjenicu da je u najtežim trenutcima novije povijesti upravo Hrvatska demokratska zajednica bila predvodnik mnogih političkih i diplomatskih pobjeda. Na prvim parlamentarnim izborima u Metkoviću pobijedio je HDZ i to sa rekordnim brojem glasova u Hrvatskoj. Na žalost, HDZ u Metkoviću 20 godina nije pobjeđivao na lokalnim izborima. Treba priznati da smo imali grešaka koje ne smijemo više činiti, ali, HDZ je 2017. bio jedinstven i pobijedili smo te ćemo nastaviti politiku jedinstva i iskrenosti bez podjela“, rekao je Milan te se zahvalio utemeljiteljima metkovskog HDZ-a.

U programu je nastupala i Klapa „Sv. Nikola“, a nakon završetka svečanosti, u atriju Gradskog kulturnog središta organizirano je i prigodno druženje.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik