Terenska nastava polaznika stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva

Autor: na 16. siječnja 2020.

 

Polaznici stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva imali su terensku nastavu na OPG- u Veža u Bristu.

Zajedno s predavačem, Radom Nikoletićem, imali su edukaciju o raznim vrstama maslina koje uspijevaju u Hrvatskoj, o plasiranju proizvoda na tržište, odobiru loga i etikete te svemu ostalom potrebnom za uspješno poslovanje.

U programu sudjeluje 20 polaznika koji će , između ostaloga biti osposobljeni za planiranje i upravljanje agroturističkim gospodarstvom, organizaciju turističke ponude i promociju iste, proizvodnju i plasiranje tradicijskih proizvoda, provedbu administrativnog poslovanja, te za komunikaciju s ostalim zaposlenicima, partnerima te posjetiteljima agroturističkog gospodarstva.

Trajanje programa je 180 sati, od toga  se 97 sati teorijske nastave izvodi  redovitom nastavom ili konzultativno-instruktivnom nastavom, a 83 sata čine vježbe na agroturističkom gospodarstvu za obavljanje turističke djelatnosti.

Stručno osposobljavanje za voditelja agroturističkog gospodarstva održava se u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Cilj mu je povećati zapošljivost i socijalnu koheziju pripadnika ranjivih skupina, potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik