Svjetski dan hipertenzije: Provjerite svoj tlak u Ljekarnama Draženović

Autor: na 16. svibnja 2018.

 

Povodom Svjetskog dana hipertenzije, u Ljekarnama Draženović sutra, 17. svibnja, u periodu od 9 do 11 sati provodit će se aktivnosti mjerenja krvnog tlaka i educiranja o zdravim životnim navikama za sve zainteresirane građane.

Iako je građanima usluga besplatnog mjerenja krvnog tlaka dostupna svakodnevno, Ljekarne Draženović podržale su inicijativu Svjetske lige za hipertenziju „Svibanj mjesec mjerenja“ te će tijekom cijelog mjeseca svibnja aktivno mjeriti tlak u svim svojim ljekarnama.

Visoki krvni tlak je najveći rizični faktor za razvoj moždanog i srčanog udara, bolesti bubrega te drugih krvožilnih komplikacija, a prema podacima Međunarodnog društva za hipertenziju i Svjetske lige za hipertenziju, čak 10 milijuna ljudi godišnje izgubi život zbog visokog krvnog tlaka.

Također, hipertenzija se naziva i „tihim ubojicom“ jer često ne uzrokuje simptome koji bi osobama pokazali da nešto nije u redu, zbog čega čak 50 % osoba s visokim krvnim tlakom toga nisu ni svjesni. No, problem je i u osobama koje znaju da imaju visok krvni tlak, a ne poduzimaju adekvatne korake u njegovu liječenju.

Stoga je cilj obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije povećati svijest o povišenom krvnom tlaku i rizicima koji on uz sebe nosi.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik