Svečanim otvorenjem započelo Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu

Autor: na 5. srpnja 2018.

Svečanim programom na Ljetnoj sceni Gradskog kulturnog središta sinoć je započelo Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu, a otvorenim ga je proglasio predsjednik Europske kajakaške asocijacije Albert Woods.

Program je započeo mimohodom u kojemu je predstavljeno 25 zemalja sudionica natjecanja, a prisutnima su se obratili predsjednik Hrvatskog kajak-kanu saveza Marko Ćurković, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević te gradonačelnik Dalibor Milan.

„Ovo je najveći sportski događaj, kako u Metkoviću, tako i u čitavoj dolini Neretve, i zaista mi je drago što smo suorganizatori ovako velikog događaja. Cilj Grada Metkovića je da svi natjecatelji, koji su trenutno tu, prepoznaju ljepotu i vrijednost Neretve te se vrate na pripreme. Sami znate koliko će nam značiti ako to učini samo pet ekipa iz pet različitih zemalja. Još jednom se zahvaljujem organizatorima i volonterima koji su se srdačno odazvali i vjerujem da su sve napravili kako treba te da će sve proći u najboljem redu“, kazao je Milan.

Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu organizira se prvi put u Hrvatskoj, a u četiri dana trajanja okupit će preko 260 natjecatelja. Iako Hrvatska nema maratonaca, na prvenstvu će sudjelovati 16 naših najboljih reprezentativaca, kajakaša i kanuista.

„Prvenstveno očekujem da će naši sportaši dati sve od sebe. Imamo dosta mladu ekipu i nekoliko sportaša koji već imaju medalje iz juniorskih dana i od kojih očekujemo malo više. Prije svega, to je Bruno Kumpez, koji je 2015. godine bio drugi junior Europe te je ove godine na Svjetskom kupu bio među osam najboljih seniora, a očekujemo da će ovdje biti među šest najboljih. Na natjecanju će u kategoriji U-23 nastupiti i naš najbolji senior Antun Novaković. Iako maraton nije njegova disciplina, on je vrlo kvalitetan sportaš i dat će sve od sebe da odvesla što bolje. A što se tiče najmlađih, sam nastup je velika stvar za njih i ovo će im zasigurno biti jedno veliko iskustvo“, kazao je direktor reprezentacije Nikica Ljubek.

Utrke prvenstva službeno su započele jutros, a tijekom iduća tri dana odvijati će se u jutarnjem terminu od 8 do 12 sati te u popodnevnom od 17 do 19 sati.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik