Svečana sjednica Gradskog vijeća – dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima

Autor: na 20. srpnja 2017.

 

Povodom blagdana sv. Ilije i Dana Grada sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održana Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja ovogodišnjim laureatima.

Priznanja im je dodijelio gradonačelnik Dalibor Milan koji je u svom obraćanju govorio o projektima koje namjerava realizirati u četverogodišnjem mandatu, pri čemu je istaknuo Dnevnu bolnicu te  projekte poticanja poduzetništva.

„Govorio sam o nekim budućim projektima koje ćemo uz pomoć županije i države ostvariti. Također, ovim putem želim čestitati svim dragim Metkovkama i Metkovcima Dan Grada i blagdan sv. Ilije. Želim da se u sljedeće 4 godine dogodi puno toga dobroga svima nama“, kazao je Milan.

Nagradu Grada Metkovića za životno djelo ove je godine dobila profesorica Radojka Bagur te posmrtno, dugogodišnji novinar i voditelj na HRT- u Joško Martinović.

Profesorica likovne i glazbene umjetnosti, Radojka Bagur poseban doprinos dala je u očuvanju kulturne baštine. Organizirala je mnogobrojne likovne izložbe te osmišljavala i izrađivala kostime i scenografiju za dramske skupine i folklornu skupinu KUD – a Metković. Autorica je knjige „Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća“, koja je rezultat istraživačkog rada i prikupljanja dijelova nošnje, slikovnih izvora i pisanih svjedočanstava.

Za svoj rad primila je nekoliko priznanja, za koja su, ističe, zaslužni i njezini kolege te učenici.

„Zahvalna sam i radosna. Žao mi je što se nisam mogla zahvaliti svojim bivšim učenicima i kolegama. Dobila sam jako puno u njihovoj ljubavi i njihovom poštovanju. Ono što oni rade, rade s dušom i to je ono što me čini ponosnom“, istaknula je Bagur,

Dobitnica javnog priznanja u području obrazovanja je profesorica njemačkog jezika Svjetlana Bebić. Uz redovno- odgojni obrazovni rad ističe se u izvannastavnim projektnim aktivnostima, a osobito zapažene rezultate postiže sudjelovanjem na međunarodnim projektima kroz koje objedinjuje područja kulture, znanosti, umjetnosti, obrazovanja te kulturne baštine. Potiče i ostvaruje partnerstva sa školama diljem Europe te osposobljava mlade sudionike u projektima Europske unije.

„Naravno da je lijepo primiti ovakvo priznanje. Hvala Gradu što je prepoznao moj rad te rad mojih kolega i vrijednih učenika iz Gimnazije Metković. Ova nagrada obavezuje, jer kad vam netko zahvali za rad te pohvali, želite još više i još bolje“, kazala je Bebić.

Dobitnik javnog priznanja za razvoj socijalne skrbi na području grada je ravnatelj metkovskog centra za socijalnu skrb, Vatroslav Vugdelija. Vugdelija je poznat po aktivnom djelovanju u području civilnog društva. Jedan je od osnivača Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj te Udruge Otac Ante Gabrić. Potaknuo je osnivanje Kluba liječenih ovisnika o kocki te je suosnivač Kluba liječenih alkoholičara na području Metkovića. Predsjednik je Društva za kulturu demokracije- podružnice Metković te organizator mnogih akcija humanitarnog i kulturnog djelovanja. Voditelj je i urednik emisije „Glasne misli“, na Radiju Delta. Na svečanoj sjednici, Vugdelija se u svoje te uime svih laureata, zahvalio za primljene nagrade.

„Imao sam tu čast zahvaliti gradonačelniku i Gradu Metkoviću. Naglasio sam kako živimo u vremenu u kojem uvijek tražimo nešto što nam nedostaje i krivce koji su nam krivi za nešto. Mi „mali“  ljudi  uvijek za sebe govorimo dwa nešto ne možemo. Međutim, mi ne možemo napraviti nešto tamo gdje ne možemo napraviti, ali možemo puno toga napraviti tamo gdje možemo. Svaki dan možemo dati barem malo više od onoga što moramo i onoga što se od nas očekuje“, kazao je Vugdelija.

Ovogodišnji dobitnici Javnih priznanja za područje sporta su hrvatski rukometaš Ivan Čupić te Sportska Udruga Neretva Run. Nagradu Grada Metkovića za promicanje kulture, dobio je Vinko Vuković Liska.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik