Sve spremno za treći Mandarina polumaraton

Autor: na 10. listopada 2019.

Na konferenciji za medije, jučer je u Hotelu Narona predstavljen program i novosti vezane za treći Mandarine Halfmarathon koji će se, u organizaciji Sportske druge Neretva Run, ulicama Metkovića održati 3. studenog.

Kao i prošlih godina, u Vidu će u isto vrijeme, u 10 sati. započeti polumaratonska utrka, od 21 kilometar, te Studena 5K utrka, na koje se prijavilo oko 680 natjecatelja iz 17 država.

Predsjednik Sportske udruge Neretva Run, Ruđer Bošković, rekao je da je sve spremno za treće izdanje polumaratona koji je već postao široko poznat događaj koji promovira sport u Metkoviću i cijeloj dolini Neretve.

„Iako su prve dvije godine bile jako uspješne, mislim da će ova treća biti najinovativnija i najmasovnija. Puno toga je ove godine drugačije. Sami cilj je ispred Hotela Narone, odnosno, kraj Gradskog parka, i organizacijski smo otišli jedan korak naprijed“, rekao je Bošković i naglasio da će ove godine polumaraton biti popraćen prijenosima uživo te da će se pred natjecanje, također kraj Gradskog parka, održati i promotivni dvodnevni program.

Regulacija prometa i sigurnost natjecatelja

Natjecanje će u nedjelju, 3. studenog, započeti u 10 sati, nakon čega će ulice kojima prolaze utrke biti zatvorene dok kroz njih ne prođu svi natjecatelji.

„Apeliramo na naše sugrađane da za vrijeme utrka shvate važnost toga da se promet ne odvija za vrijeme utrke. Sve ulice neće biti zatvorene tri sata od znaka starta, već će policija i volonteri parcijalno zatvarati promet. Molim za strpljenje jer zdravlje i sigurnost natjecatelja koji dolaze iz cijeloga svijeta trebali bi biti najvažniji. Kao i prošlih godina, budimo srdačni domaćini s velikim aplauzom, navijanjem i šušurom“, rekao je Bošković.

Ruta utrke od 21 kilometar je: Vid – Put Narone – željeznički podvožnjak – Ulica Andrije Hebranga – Lučki most – Ulica Ivana Gundulića – Ulica Matice Hrvatske – Ulica kralja Zvonimira – Dubrovačka ulica – Podkraj –  crkva sv. Ante – semafori Klada – lijevo Ulica Petra Krešimira IV. i okret – povratak Ulicom Petra Krešimira IV. do Tumbina/trgovine Studenac – lijevo u Ulicu Andrije Kačića Miošića (Mobine – Pržine) – uključenje na Šetalište 116.brigade – rivom do cilja u Gradskom parku

Utrka od pet kilometara trči se rutom: Vid– Put Narone – željeznički podvožnjak – Ulica Andrije Hebranga – Lučki most – Ulica Ivana Gundulića – Šetalište 116. brigade i okret rivom do cilja u Gradskom parku.

Uz Ruđera Boškovića, događaj su predstavili zamjenik gradonačelnika Metkovića Damir Raič, te Zamjenik ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Ante Zovko.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik