Sve spremno za 21. Maraton lađa na Neretvi

Autor: na 8. kolovoza 2018.

 

Na konferenciji za medije, jutros je predsjednik Udruge lađara Neretve, Dalibor Obradović predstavio program i novosti vezane za ovogodišnji 21. Maraton lađa na Neretvi – najveće sportsko- turističke manifestacije u Hrvatskoj.

Na stazi od Metkovića do Ploča, dugoj 22, 5 km, ove će godine veslati 26 lađarskih ekipa od kojih 8 dolazi izvan doline Neretve.

Regularnost natjecanja pratit će i veći broj sudaca u odnosu na protekle godine, a sa svojim plovilima, Maraton će osiguravati i članovi HGSS- a.

Zapovjedni brod ove je godine „Jure i Joskan“, a gledatelji će Maraton moći pratiti i iz navijačkog vlaka čiji se povratak iz Ploča očekuje u 22 sata.

Svoj dolazak na Maraton lađa potvrdile su i brojne osobe iz javnog života, među kojima je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.

Organizatorice ženskog maratona, Zdravka Barišić i Željana Musulin istaknule su kako je sve spremno za 5. izdanje Maratona lađarica koji se sutra vesla od Metkovića do Opuzena. Nastupit će šest posada, a start je u 18 sati.

Nakon utrke, u Metkoviću će se održati tradicionalna Noć lađara na kojoj će se dodijeliti nagrade najbržim lađaricama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik