Sve je spremno za 22. Maraton lađa na Neretvi

Autor: na 23. srpnja 2019.

Na konferenciji za medije, jutros je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović predstavio program i novosti vezane za ovogodišnji 22. Maraton lađa na Neretvi koji će se održati 10. kolovoza.

Na stazi od Metkovića do Ploča, dugoj 22, 5 km, ove će godine veslati 31 lađarska ekipa od kojih 10 dolazi izvan doline Neretve.

Uz dvije povratničke ekipe, Gusare iz Komina 2 i lađare Opuzena, na Neretvi će veslati i četiri debitantske ekipe –  Đakovački bećari, Hrvatska ratna mornarica, lađari Općine Slivno i Zagreb, a kao i protekle godine, nagradni fond od ukupno 65 tisuća kuna raspodijelit će se za prvih 10 ekipa.

Maraton lađa pratit će i dva zapovjedna broda, a regularnost natjecanja, uz suce, osiguravat će i veći broj redara te policijski brod koji će omogućiti da lađari nesmetano dođu do cilja u Pločama.

„U principu nema velikih novosti. Jedina novost je način izvlačenja lađa, odnosno, koja će ekipa dobiti određenu lađu i na koji način, s čime ćemo u javnost izaći za nekoliko dana. Ono što je lani dobro napravljeno, ove godine nismo mijenjali. Govorimo o pravilniku, sucima, raspodjeli sredstava za nagradni fond. Ove godine o tome nismo raspravljali jer smo prošle godine na ovu temu puno raspravljali i odradili smo kvalitetan posao“, rekao je Dalibor Obradović, predsjednik Udruge lađara Neretve.

Uoči Maratona lađa, 8. kolovoza, održat će se i Maraton lađarica na kojem će ove godine, od Metkovića i Opuzena veslati 8 ekipa. Podjela medalja bit će na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću, nakon čega će se održati i tradicionalna Noć Lađara.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik