Suradnja Opće bolnice Dubrovnik i Medicinskog fakulteta Split

Autor: na 24. srpnja 2019.

 

Dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zoran Đogaš i ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić, uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića potpisali su jučer Sporazum o suradnji koji će omogućiti dubrovačkim liječnicima sudjelovanje u znanstvenim i istraživačkim radovima u području medicine.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je ovaj Sporazum važan za znanstveno usavršavanje liječnika i dobar korak ka kliničkim odjelima u dubrovačkoj bolnici.

“Ovaj sporazum smatramo veoma važnim dokumentom koji će dosadašnju suradnju zasigurno unaprijediti na znanstvenom polju, na stručnom polju, na poslijediplomskim studijima, usavršavanjima, a na tragu je zaključka naše Županijske skupštine kojim smo utvrdili da se naša bolnica treba kretati ka kliničkim odjelima. “, istaknuo je župan Dobroslavić.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić je naglasio kako Opća bolnica Dubrovnik ne ulaže samo u infrastrukturu nego i u uvjete rada svih svojih liječnika.

„Iz ovog razloga smo se usmjerili prema Medicinskom fakultetu u Splitu, odnosno KBC-u Split, gdje fakultet ima svoju bazu. Mi smo i kvalitativno i kadrovski jedni drugima najbliži, a našim djelatnicima želimo dati mogućnost da se uključe u rad fakulteta.”, rekao je Bekić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zoran Đogaš je naglasio kako je sporazum od strateške važnosti i za tu instituciju.

„O našem se fakultetu posljednjih godina govori u superlativima, izvor smo znanstveno-istraživačke misli, ali i izvor stručnosti i strateški nam je interes umrežavanje četiriju dalmatinskih županija, jer samo na taj način možemo pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb“, kazao je prof. Đogaš te za jesen najavio i potpisivanhje ugovora s nastavnim bazama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik