„Subota u Prirodoslovnom muzeju“ – Obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Autor: na 6. veljače 2017.

 

Povodom Međunarodnog dana vlažnih staništa koji se ove godine obilježava pod sloganom „Šume za vode i močvare“ u Prirodoslovnom muzeju Metković održana je radionica za djecu.

Pod stručnim vodstvom biologinja Paule Šunjić i Ive Rajković  nakon prigodne prezentacije o najznačajnijoj funkciji šume koja je povezana uz vodu uslijedilo je nekoliko pokusa kojima je na jednostavan način djeci  prikazano zašto su biljke važne za čistu vodu.

Voditeljica Paula Šunjić istaknula je kako je ova radionica nastavak ciklusa u kojem djeca na kreativan način upoznavaju važnost očuvanja okoliša i svijeta oko sebe.

„Na ovoj radionici smo naglasak stavili a vodu i na važnost biljaka u očuvanju vode. Djeca su shvatila  koliko je voda bitna da bi se očuvao i održao život na zemlji. Sve smo povezali i sa močvarnim staništem koje je dom mnogim biljkama i životinjama i osvrnuli se na to koliko je opasno nekontrolirano izazivati požare“, kazala je Šunjić.

Ciklus edukativnih radionica za djecu u Prirodoslovnom muzeju  nastavlja se i dalje a teme će bit usmjerene na vodu i njezin značaj za svijet.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik