Strateški projekti Grada Metkovića do 2020. godine

Autor: na 15. siječnja 2018.

 

U Gradskom kulturnom središtu, danas je održana javna rasprava o nacrtu Strategije razvoja urbanog područja grada Metkovića za razdoblje od 2016 – 2020 godine.

Među 14 strateških razvojnih projekta nalaze se i Poslovna zona Dubravica, Most preko Neretve, izgradnja kompostane,  sortirnice i reciklažnog dvorišta, izgradnja i proširenje kanalizacijskog sustava te priključak na poslovnu zonu Nova Sela.

Tijekom rasprave je istaknuto da su neki projekti već odrađeni, a za neke je pripremljena projektna dokumentacija.

Lara Šiljeg  viši stručni suradnik za EU fondove  pri Jedinstvenom upravnom odjelu Grada metkovića ističe da se Strategijom  formira vizija grada Metkovića  u navedenom razdoblju.

„Mi znamo da do kraja provedbenog razdoblja imamo još 2 godine, ali nastojat ćemo maksimalno, barem u nekim fazama izvršiti ove projekte.  Javni uvid u Strategiju traje do 7. veljače i želimo pozvati sve građane i pripadnike različitih sektora da izvrše uvid u Strategiju te da ostave komentar. Svaki komentar je dobrodošao kako bi se možda dodali još pojedini elementi u samu Strategiju. Nakon javnog uvida, konačni nacrt Strategije usvaja Gradsko vijeće“, kazala je Šiljeg.

Na raspravi su sudjelovali predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora, a raspravljalo se i o studiji procjene utjecaja na okoliš.

Smiljana Blažević, direktorica tvrtke Zeleni servis koja je izradila Stratešku studiju utjecaja na okoliš Strateškog razvojnog područja Grada Metkovića kaže da iako se područje Metkovića nalazi u zaštićenoj ekološkoj mreži, to nije razlog da se grad ne razvija.

„Smisao Studije procjene je da nakon provedene analize omogući jedno stručno mišljenje koji projekti su prihvatljivi i uz koje mjere zaštite okoliša. Po studiji  svih 14 strateških projekata je prihvatljivo  s tim da će se u budućnosti  po potrebi uraditi i i dodatne studije utjecaja na okoliš“, kazala je Blažević.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik