Štrajk učitelja- najmanji odaziv u Dubrovačko- neretvanskoj županiji

Autor: na 20. studenoga 2019.

 

Zaposlenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj i danas su nastavili s frontalnim štrajkom koji će, prema odluci sindikalista, trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Prema brojkama iz Ministarstva obrazovanja, jučer je u osnovnim školama ukupno štrajkalo 66 % nastavnika, a u srednjim školama njih 63%.

Najmanji odaziv je bio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je u osnovnim školama štrajkalo 52.55 posto učitelja, a u srednjim školama 48.25 posto.

Štrajku su se priključili i djelatnici metkovskih škola. Za vrijeme štrajka neće biti nastave, a škole će, sukladno mogućnostima organizirati nastavu i druge primjerene oblike odgojno-obrazovnog rada i brige za učenike.

Roditeljima i učenicima se preporučuje da budu u kontaktu sa školama kako bi imali pravovremene informacije.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda nudi povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ukoliko se do 30. lipnja ne izmijeni Uredba o koeficijentima.

Sindikati pak traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik