Stjepan Hunjak i Ema Filipović pobjednici biciklističke utrke „XCE Metković“

Autor: na 29. lipnja 2019.

Biciklist Stjepan Hunjak i biciklistkinja Ema Filipović pobjednici su u kategoriji seniora na državnom MTB prvenstvu u disciplini eliminator „XCE Metković“.

Prvenstvo se održalo u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza i Biciklističkog kluba Metković, biciklisti su vozili rutom od 600 metara koja vodila kroz ulice centra Metkovića. U utrkama je sudjelovalo oko 60 natjecatelja svih generacija iz cijele Hrvatske.

Seniori su vozili dva kruga te je Stjepan Hunjak, iz Biciklističkog kluba Mura avantura u finalnoj utrci na cilj stigao za dvije minute i 22 sekunde. Drugi je bio Luka Okmažić iz BK Makarska, a treći Mirko Budimlić iz BK Luks Racing Team iz Požege.

Ema Filipović iz BK Biker iz Zagreba na cilj je u finalnoj utrci za dvije minute i 52 sekunde. Druga je bila Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane, a treća Antonela Juretić iz BK Grobnik.

Natjecatelji Biciklističkog kluba Metković osvojili su 10 medalja. U kategoriji djevojčica mlađih od devet godina zlato je osvojila Iva Dominiković, srebro Cvita Talajić, a broncu Erika Malezija. U kategoriji dječaka mlađih od 9 godina zlato je osvojio Jure Kuzman. Marko Talajić bio je drugi u kategorij dječaka mlađih od 13 godina, a u kategoriji djevojčica mlađih od trinaest godina, zlato je osvojila Lara Bokšić, srebro Lucija Kuzman, a broncu Mara Talajić. U kategoriji rekreativaca zlato je osvojio Andreas Dominiković, a broncu Vuk Kosta Malezija.

Rezultate po svim kategorijama možete vidjeti putem ove poveznice.

Prvenstvo je održano i u sklopu dvodnevne sportske manifestacije Neretvanski đir, te će se sutra, od 9 sati, na Predolcu održati i međunarodna UCI class 2 utrka, odnosno, utrka Hrvatskog kupa „XCO Predolac“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik