Stipo Gabrić Jambo pravomoćno oslobođen u aferi „Suša“

Autor: na 8. ožujka 2019.

 

Bivši metkovski gradonačelnik i nezavisni vijećnik u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, Stipo Gabrić Jambo održao je danas konferenciju za medije na kojoj je komentirao oslobađujuću presudu u sudskom postupku koji se protiv njega i tadašnjeg gradskog pročelnika Milorada Dodiga vodio u aferi „Suša“.

Riječ je o optužnici koja je Gabrića teretila da je 2003. godine, novcem koji je bio namijenjen ublažavanju šteta od suše kupio zgradu “Poduha” u samom središtu Metkovića, čime je u korist gradskog, oštetio državni proračun za iznos od 4, 5 milijuna kuna.

Naime, država je na račun Grada Metkovića uplatila 5,5 milijuna kuna, koji su bili namijenjeni lokalnim poduzetnicima za ublažavanje šteta nastalih od dugotrajne suše, nakon čega je 350 ljudi taj novac preuzelo i vratilo u gradsku blagajnu.

„U javnosti se stvorila fama da sam ja ukrao 4,5 milijuna kuna. Nakon ovih 15 godina, ja ne likujem. Ova presuda mi je satisfakcija kao čovjeku jer ja i moji prijatelji nismo oštetili grad ni državu ni za jednu lipu. Ponos je ovom gradu i meni kao bivšem gradonačelniku zgrada Poduha u koju je Ministarstvo turizma uložilo ogromna sredstva i u kojoj su sada Gradska knjižnica i jedan od najboljih muzeja- Prirodoslovni muzej“, kazao je Gabrić.

Iako je zbog ove afere smijenjen sa mjesta gradonačelnika, zbog čega je tadašnja Vlada Ive Sanadera na njegovo mjesto imenovala povjerenika, Gabrić ističe da neće poduzimati nikakve daljnje pravne korake kojima bi ublažio tada nastalu štetu za njegovu političku karijeru.

„Ova kaznena prijava je jedan od glavnih uzroka što sam izgubio lokalne izbore 2013. godine. Ali ne žalim što sam ih izgubio. Smatram da imam još mnogo toga za reći. Gradski sam i županijski vijećnik i kandidirat ću se za dvije godine na lokalnim izborima sa svojom nezavisnom listom. Smatram da ima još mnogo toga što treba završiti u ovome gradu“, kazao je Gabrić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik