Srednjoškolci iz Metkovića, Turske, Italije i Slovenije upoznali geografske znamenitosti Hrvatske

Autor: na 15. veljače 2019.

Danas je zadnji dan aktivnosti u sklopu posjeta učenika i profesora iz Turske, Italije i Slovenije Srednjoj školi Metković koji sudjeluju u Erasmus+ projektu „G.E.O.P.A.R.K.S.- kulturna baština“.

Tema projekta je proučavanje geografske i geološke specifičnosti u geoparkovima pod zaštitom UNESCO-a, a sve s ciljem upoznavanja prirodnih karakteristika zemalja koje sudjeluju u projektu, zaštite kulturne i prirodne baštine te unaprjeđivanja nastave engleskog jezika i geografije.

Profesor Petar Nikolić, koordinator projekta, kaže da su gosti zadovoljni organizacijom i aktivnostima.

„Učenici su uz stručno vodstvo imali terensku nastavu na Papuku te su sudjelovali u raznim radionicama, fotografirali su ljepote Papuka, proučavali geološke specifičnosti uz pomoć profesorice Željke Jeramaz i profesorice Nine Bjeliš. U Metkoviću smo imali nekoliko aktivnosti koje su počele obilaskom Metkovića. Išli smo u Prirodoslovni muzej, upoznali smo ih s Predolcem, deltom Neretve, našom regijiom, a učenici su imali stručno vodstvo i u Dubrovniku“, rekao je Nikolić.

Ovo je bila prva mobilnost vezana uz projekt, a učenici i profesori Srednje škole Metković već u svibnju putuju u Aversu kraj Napulja u Italiji gdje će proučavati geopark i posjetiti područje oko Vezuva.

„Nadam se da će ovakvih projekata biti sve više u našim školama jer potiču učenike na učenje geografije na jedan drugačiji način, ne samo sjedenjem u učionici nego i na nogama, što je bitno za usvajanje nekih osnovnih znanja o ovoj znanosti“, rekao je Nikolić.

U aktivnostima je među metkovskim profesorima sudjelovao i profesor Ivan Đerek, a učenici će na kraju projekta, koji završava u 2020., rezultate proučavanja objaviti u digitalnom albumu, a u planu je i tiskanje albuma aktivnosti iz Metkovića.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik