Srednjoj poljoprivrednoj školi Opuzen 37 tisuća eura iz EU fondova

Autor: na 4. svibnja 2016.

 

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen nastavlja s uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova, ovaj put iz programa ERASMUS + s projektom Zelena Irska za zelenu Neretvu ukupne vrijednosti od 37.654,00 eura za provođenje mobilnosti učenika i nastavnika.

Projekt je planiran za period od rujna 2016.  do travnja 2017. Do tada su za svaki mjesec planirane određene aktivnosti. Prva je odabir 15 učenika koji će sudjelovati u projektu od kojih je 7 učenika iz smjera poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, a osam učenika iz smjera komercijalist.

Voditeljica projekta, profesorica Maja Erak kaže:

„Učenici će svoju stručnu praksu odraditi u Irskoj, a trajat će dva tjedna, odnosno, 10 radnih dana. Fitofarmaceuti će steći nova znanja iz područja cvjećarstva, a komercijalisti će se upoznati s aktivnostima vezanim uz prodaju robe, skladištenje imanipulaciju robe unutar rasadnika deklaracijama, a radit će i na promociji proizvoda i samog poduzeća. Jako nam je bitno da učenici u novoj sredini, u kojoj će komunicirati na stranom jeziku, steknu vještine snalaženja u novim situacijama, pokažu neku vrstu vlastite inicijative, samostalnost i ono na čemu uvijek stavljamo naglasak, a to je jačanje samopouzdanja učenika.“

Nakon povrataka njihova će obveza biti prezentacija projekta učenicima i nastavnicima u školi, kao i široj javnosti.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik