Snijeg u Metkoviću – zasad bez intervencija službi civilne zaštite

Autor: na 27. veljače 2018.

 

Dolaskom najavljenog hladnog vala, u Metkoviću je nakon šest godina pao snijeg. Iako su službe civilne zaštite pripravne, snijeg zasad Metkovcima nije stvorio veće probleme.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković Nela Orlović ističe kako su, za razliku od 2012. godine, građani bolje pripremljeni za nepovoljne vremenske uvjete, tako da zasad nije bilo intervencija.

„Dečki iz GSS- a su trenutačno u obilasku terena, jer  nakon snijega koji je pao 2012. godine imali smo dosta odsječenih građana. Zasad nije bilo izvanrednih situacija jer su svi putovi prohodni, ali dečki zbog preventivnih razloga stalno provjeravaju stanje. Imamo sve pod kontrolom, nismo imali dodatnih zahtjeva za toplijom odjećom i obućom, osim što je malo povećana potreba za dječjom obućom. U Metkoviću nemamo beskućnika, što nas čini sretnima jer vidimo kakva je situacija u ostalim dijelovima Hrvatske. Imali smo samo jednu situaciju, gdje je mlađa osoba, koja zbog zdravstvenih problema često boravi vani, uz pomoć Centra za socijalnu skrb smještena na sigurno“, kazala je Orlović.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Metković ipak apeliraju na građane da se ponašaju u skladu s uputama, pri čemu savjetuju odijevanje slojevite tople odjeće i obuću, što manji boravak na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru, oprez pri izlasku na zaleđene površine te konzumiranje toplih napitaka.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik