Sjednica Gradskog vijeća- započinje projekt odvodnje viška voda s predjela Slatine – Jelaševac

Autor: na 4. veljače 2020.

Gradski vijećnici sinoć su usvojili Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o kupoprodaji nekretnina za potrebe realizacije projekta odvodnje viška voda s predjela Slatine – Jelaševac.

Naime, zbog velike gradnje obiteljskih kuća u tom dijelu grada, došlo je do zatrpavanja kanala te se s većim padalinama stvaraju problemi s otjecanjem vode.

„Uvidjeli smo te probleme i pokrenuli postupak izrade idejnog projekta odvodne viška voda za kojeg smo već ranije ishodovali lokacijsku dozvolu. Ovim projektom je predviđena izgradnja cijevovoda u dužini od 1400 metara. Od toga je 1000 m zatvorenog, a 400 m otvorenog kanala koji će višak odvoditi s područja od oko 16 hektara“, kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan

Na Sjednici Gradskog vijeća povećan je i iznos potpora u poljoprivredi, koje će u 2020. godini iznositi ukupno 500 tisuća kuna.

U sklopu Programa za dodjelu sredstava u poljoprivredi, Grad Metković pruža potpore stočarima i pčelarima, potpore za obnovu ili gradnju staklenika i plastenika, za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivrednoj proizvodnji, za nabavu strojeva i opreme te za poticanje udruživanja poljoprivrednih proizvođača.

„Nakon što smo proveli Program u 2019. godini te nakon konzultacije sa stručnim timom i Povjerenstvom  za provedbu ovih mjera, predložili smo povećanje iznosa za 50 tisuća kuna. Što se tiče inteziteta potpora, one u mjeri 3. ostaju 70%, a kod mjera 2 i 4 iznosit će 50%. Izmjene smo vršili jer je u pojedinim mjerama došlo do neiskorištenosti sredstava pa smo ih prebacili na  mjere koje se bolje iskorištavaju“, kazao je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik