SDP I HSU s optimizmom na lokalne izbore- očekuju tri gradska vijećnika

Autor: na 4. veljače 2017.

 

“100 dana bez ikakvog plana“ zaključak je tribine na kojoj se ocjenjivao dosadašnji rad Vlade HDZ- a i MOSTA, a koja je održana sinoć  u Metkoviću, u organizaciji gradskih ogranaka SDP- a i HSU- a.

Gosti tribine bili su predsjednik SDP- a Hrvatske Davor Bernardić i predsjednik HSU- a Silvano Hrelja koji su složni u tvrdnji kako dosadašnji rad ove Vlade ne donosi povjerenje u bolju budućnost hrvatskih građana.

Kao pet ključnih segmenata važnih za razvoj Hrvatske, Bernardić je istaknuo reformu obrazovanja, povećanje minimalne plaće i usklađivanje mirovina, dodatno ulaganje u najperspektivnije sektore te decentralizaciju države.

„U Dalmatinskim i Slavonskim općinama i gradovima vide se rezultati dugogodišnje HDZ- ove vladavine, a oni se očituju u iseljavanju i siromaštvu. Decentralizacija države nije ukinuti općine i županije, već im omogućiti samostalno funkcioniranje, a to nam je cilj nakon lokalnih izbora na kojima ćemo u suradnji s našim partnerima biti većinski pobjednici“, kazao je Bernardić.

Mogućnost koalicija 

Iako u trenutnom sazivu Gradskog vijeća Grada Metkovića nema predstavnika ove dvije stranke,  Hrelja ističe kako će se to promijeniti na svibanjskim lokalnim izborima.

„Politika se ne može voditi s visoka, već se mora prići ljudima. Znamo potrebe i probleme ljudi iz Metkovića kojima se zadnje četiri godine najviše obećava, a upravo se njihovi problemi ne rješavaju. Mi iz HSU- a i SDP- a smo svjesni toga i vraćenim povjerenjem građana, u sljedećem sazivu gradskog vijeća Metkovića očekujem tri vijećnička mandata“, kazao je Hrelja.

I Bernardić se slaže kako će gradska organizacija SDP- a na čelu s predsjednikom Krešimirom Kuranom ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima, a o predizbornim će koalicijama u Dubrovačko- neretvanskoj županiji, ističe, odlučiti županijska organizacija stranke.

„Svaka županija ima svoje specifičnosti a naša organizacija ovdje već odavno obavlja razgovore s potencijalnim partnerima, tako da računamo na HNS i HSU.  U nekim županijama ćemo ostvariti suradnju i s HSS- om ali mislim da u DNŽ ipak postoje neke prepreke u njenom ostvarenju“, kazao je Bernardić.

Gosti tribine osvrnuli su se i na neučinkovitost nove  porezne reforme koja, ističu, povećava centralizaciju države te na prodaju HEP- a čemu se protive.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik