• Nekategorizirano

Savršene američke palačinke

Autor: na 12. srpnja 2016.

 

Želite li uživati u palačinkama, ali niste na „ti“ ni s receptom ni s tavom? Ili jednostavno želite nešto drukčije? Američke palačinke su savršene za vas. Zasitne su, a ako malo izgore, još su bolje.

Što vam treba za desetak palačinki (broj ovisi o veličini vaše „kačole“):
135 grama brašna
1 vrećica praška za pecivo
pola žlice soli
2 žlice šećera
130 ml. mlijeka
1 jaje
2 žlice istopljenog maslaca

Nakon što izmiješate sve suhe sastojke, dodajte jaje, maslac i mlijeko i miksajte. Smjesa je gušća od smjese za obične palačinke. (Pravite li ih prvi put, u ovom trenutku vam trebamo napomenuti da se ne brinete i da će sve biti u redu.)

Stavite malo ulja na zagrijanu tavu i vašom najboljom „kačolom“ vadite na tavu male palačinke. Tavu ne trebate okretati kako bi vam palačinke ispale veće, a palačinke na neispečenu stranu okrenite kao i obične. Tu svatko ima svoju tehniku, pa u nju ne treba ulaziti. Najbolje bi bilo da više ne dodajete ulja, ali znamo da ima svakakvih tava pa sami prosudite.

Palačinke bi trebale izgledati „malo zagoreno“ pa ćete vjerojatno trebati ukućanima objasniti da su jestive prije nego ih probaju. Tradicionalno ih se poslužuje uz javorov sirup, ali provjereno odlično idu uz sve vrste marmelada i čokoladnih namaza.

Broj kalorija: nema veze, trčat ćemo.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik