Savjetovanje o paušalnom porezu za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu

Autor: na 17. siječnja 2019.

Grad Metković poziva predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 22. siječnja dostave svoje prijedloge, komentare i primjedbe na Nacrt prijedloga Odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu Grada Metkovića.

Naime, s početkom 2019. na snagu su stupile izmjene Zakona o porezu na dohodak prema kojima su jedinstvene lokalne samouprave obvezne donijeti odluku o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno, po smještajnoj jedinici u kampu koje ne mogu biti manje od 150 kuna niti veće od 1 500 kuna.

Jedinstvene lokalne samouprave odluku trebaju donijeti najkasnije do 31. siječnja, a Poreznoj upravi dostaviti najkasnije do 15. veljače. Ukoliko to ne učine, visina paušalnog poreza po krevetu, odnosno, po smještajnoj jedinici u kampu iznosit će 750 kuna.

Do kraja 2018. visina poreza na području Grada Metkovića iznosila je 255 kuna po krevetu i 297,50 kuna po smještajnoj jedinici u kampu, a novom odlukom smanjuje se na najniži mogući iznos u visini od 150 kuna.

Građani svoje prijedloge, komentare i primjedbe na predloženi Nacrt prijedloga gradskoj upravi mogu dostaviti osobno, putem pošte ili na e-mail adresu pnn@metkovic.hr.

Obrazac i dodatne informacije građani možete pronaći ovdje:

OBAVIJEST – Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu

Prijedlog Odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu

OBRAZAC sudjelovanja _ Savjetovanje Nacrt Odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik