S radom započeo zdravstveni punkt za posebna dežurstva

Autor: na 18. ožujka 2019.

U zdravstvenoj stanici Opuzen s radom je započeo zdravstveni punkt za posebna dežurstva liječnika obiteljske medicine.

Liječnici iz domova zdravlja Metković i Opuzen pružat će zdravstvenu skrb subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanom od 8 do 20 sati.

„Usluga će biti kao kod obiteljskog liječnika. Tu je EKG, defibrilator, sva medicinska i nemedicinska oprema i sve što se može dobiti kod svog liječnika redovnim danima, može se dobiti subotom i nedjeljom u punktu dežurstva – pregled, recept, uputnicu i sve što treba. Za ono što je izuzetno hitno i za transport hitne službe, ljudi će otići na hitnu, a punkt je uveden za ono što se može čekati ponedjeljak, ali je isto tako potrebno napraviti pregled. Liječnici koji budu dolazili će sukladno svojoj stručnosti prepoznati potrebu za nečim što je hitno i nije hitno i tako to trijažirati“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac te dodao kako je još uvijek potrebno napraviti ugovore sa svim liječnicima koji će raditi u dežurstvima te s medicinskom sestrom.

Štimac je kazao kako u utorak, 19. ožujka, započinju i dolasci specijalista iz Opće bolnice Dubrovnik u Dom zdravlja Metković.

„Nekad su specijalisti dolazili na prvi kat Doma zdravlja i to će se nastaviti, ali ti prostori su sad popunjeni, pa će raditi u suprotnim smjenama. Kirurg bi trebao doći u prostor ordinacije doktorice Antunović. Očekuje se dolazak kardiologa koji bi trebao doći u prostor doktorice Šušnjar i očekuje se logoped koji bi došao u prostor postojećeg logopeda. O terminima ćemo pravovremeno obavještavati javnost. Kirurzi bi trebali dolaziti jednom tjedno, a svi ostali specijalisti po raspoloživosti rada unutar bolnice Dubrovnik“, rekao je Štimac.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik