Riješite se ilegalnog oružja bez sankcija

Autor: na 13. prosinca 2019.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi akciju intenzivnijeg prikupljanja oružja koje je nezakonito u posjedu građana „Manje oružja – manje tragedija“.

U sklopu akcije, građane se potiče da policijskim službenicima predaju oružje i svoj, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim.

Svi koji u ovoj akciji odluče predati oružje, streljiva i minsko-eksplozivna sredstva, to trebaju prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.  Policijski službenici će nakon toga u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na adresu stanovanja, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Akcija je preventivnog karaktera te se protiv osoba koje odluče predati nelegalno oružje, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Također, u sljedećih mjesec dana građani će imati priliku na info-punktovima na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji. U Metkoviću će info-punkt biti postavljen 2. siječnja, na Trgu kralja Tomislava od 10 do 20 sati.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik