Rekordan broj metkovskih volontera u ovogodišnjoj „Zelenoj čistki”

Autor: na 21. rujna 2019.

Grad Metković i ove je godine uključen u kampanju „Zelena čistka”, volontersku ekološku akciju čišćenja divljih odlagališta otpada, te se tom prigodom ispred hotela Narona jutros okupilo oko 120 volontera.

Zelena čistka je najveća volonterska akcija u Hrvatskoj. Dio je globalnog pokreta Letʹs do it! i godišnjih World Cleanup (Očistimo svijet) akcija, a cilj joj je podići svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom.

Metkovski volonteri, među kojima su se našli predstavnici gradske uprave, JVP-a i DVD-a Metković, Ženskog rukometnog kluba Metković, rukometaša Metković Mehanike, Ženskog nogometnog kluba Metković, Biciklističkog kluba Metković, metkovskih instucija te komunalni redari i drugi građani, danas će tako očistiti dio korita rijeke Neretve od mosta do Veletržnice (Velika i Mala riva te Šetalište 116. brigade), dio korita Neretve uz Unku, kao i ilegalno odlagalište na Koševu.

Učenici metkovskih škola također su sudjelovali u akcij, ali one su okoliš škola očistili u petak.

„Mislim da se akciji odazvao rekordan broj sudionika ove akcije, na što sam posebno ponosan.  Pozivam sve građane da nam predlože lokacije za čišćenje i da slobodno ukažu na mjesta koja treba očistiti. Mi ćemo i sljedeće godine organizirati ovu hvalevrijednu akciju“, rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik