• Nekategorizirano

Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava Metković

Autor: na 9. siječnja 2016.

U sklopu operativnog programa „Zaštita okoliša“ VODOVODU Metković su odobrena bespovratna sredstva iz kohezijskih fondova Europske Unije za projekt naziva „Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava Metković u iznosu od 3.130.473,62 HRK što iznosi 85% od ukupne vrijednosti projekta.

 

Projekt obuhvaća rekonstrukciju vodoopskrbne mreže u  ulicama Andrije Kačića Miošića, Franje Asiškog, Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka. Trenutno je u fazi raspisivanje javnog natječaja , nakon čije provedbe će biti potpisan ugovor s najpovoljnijim izvođačem. Svi radovi trebaju biti gotovi do 31.12. 2016 godine.

Dosadašnja vodovodna cijev nije bila dovoljnog kapaciteta, posebice u ulicama Ive Lole ribara i Ilije Bošnjaka kazao  nam je direktor VODOVODA Metković Matko Jerković. Sad je puno više korisnika nego je bilo procijenjeno kad se cjevovod radio i upravo zbog toga u ovim ulicama je bilo dosta puknuća, kao i zbog zastarjelosti materijala koji se rabio prije 40 i više godina. Novi cjevovod bit će većeg kapaciteta koji će imati dovoljan pritisak. Uz nove cijevi radit će se i novi kućni priključci koji će biti vraćeni uz granice s javnom prometnom površinom.

U sklopu projekta također će se mjenjati asfaltni kolnik na način da će se iznad rova asfaltirati oba  nova sloja, a na dijelu   kolnika na kojem se neće izvoditi radovi samo će se isfrezati  postojeći asfalt  i navući novi sloj asfalbetona.

Foto: Ilustracija

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik