• Nekategorizirano

Reakcije građana na poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja

Autor: na 31. ožujka 2016.

 

Nakon najave ministra zdravlja Daria Nakića o povećanju cijene dopunskog osiguranja Hrvatskog zavoda zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna, koja bi trebala stupiti na snagu od 1. svibnja pitali smo naše sugrađane što misle o tome.

Naime, tek usvojeni državni proračun ima rupa koje treba popuniti, povećanjem polica građani bi trebali nadomjestiti dio manjka u zdravstvu. Zapravo, građani  bi dopunskim osiguranjem trebali pokrivati  obveze države koja ih godinama ne podmiruje.

A evo što na to kažu naši sugrađani:

Građanin1: Dopunsko? Što u stvari znači dopunsko? I to je već prevara. Ovih 70 kuna je prevara. Dakle, ovo je sad samo poskupljivanje prevare. Država je dužna za određene strukture ljudi, za određene skupine potrošača, platiti zdravstvene usluge, kao što je dužna platiti i mirovine koje se iz raznoraznih razloga isplaćuju mimo mirovinskog sustava pa neka plate to od onoga što oni ubiru od ljudi!

Građanin 2: Zdravstvo loše stoji. Treba im pomoći sa svih strana, a tko će im pomoći – umirovljenici i sirotinja. To je uvijek tako bilo. Oni drugi koji daju, dopunsko osiguranje dosad se nisu oglasili da će podići cijenu police osiguranja. Prema tome, postoji mogućnost da mnogi umirovljenici, koji podliježu plaćanju, pređu tamo. Onda će zdravstvo u ovom slučaju gubiti. Bilo bi bolje da ostanu na tih 70 kuna nego da dižu na 90, koliko su rekli, za tridesetak posto jer će ljudi masovno prelaziti tamo, ovi će to iskoristiti, dodatno će zaraditi, a imat će istu zdravstvenu uslugu.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik