• Nekategorizirano

Ratku Krstičeviću i Stipanu Borovcu nagrada Grada Metkovića za životno djelo

Autor: na 21. lipnja 2016.

Na Vijeću Grada Metkovića iznesen je proračun grada za 2015., usvojeni su prijedlozi o načinu držanja kućnih ljubimaca, te su odabrani dobitnici nagrada Grada Metkovića.

Proračun Grada Metkovića za 2015. iznosio je 29, dok su rashodi iznosili 28 milijuna kuna. Gradonačelnica Katarina Ujdur izjavila je da je višak prihoda od oko milijun kuna prebačen u proračun 2016.

Usvojeni su prijedlozi o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te domaćih životinja na području Metkovića. Gradonačelnica Katarina Ujdur kaže:

„Svi znamo kojih problema imamo – već smo razgovarali o kućnim ljubimcima na šetalištima i nebrizi njihovih vlasnika tako da ćemo na ovaj način nekako regulirati pravila ponašanja. Kazne nisu uvijek ugodne, ali to je jedini način na koji ljude možemo natjerati da se brinu o onome što njihov kućni ljubimac napravi.“

Gradsko vijeće donijelo je odluku i o dodjeli javnih priznanja grada Metkovića:

„Nagradu za životno djelo su dobili Ratko Krstičević i Stipan Borovac. Domagoj Vidović dobio je nagradu u području znanosti, a Dragan Nikolić u području obrazovanja. Bariša Ilić nagrađen je u području ornitologije, dok je Ivica Mioč dobio nagradu Grada Metkovića Loncarica u području gospodarstva. Nagradu u području kulture dobilo je Hrvatsko starinsko športsko kulturno društvo Narona, sekcija Domagoj Gusari.“

Na Vijeću je rečeno i da je za potrebe izgradnje Stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Unka, Grad Metković državi darovao oko 800 kvadrata zemljišta na tom graničnom prijelazu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik