Radijska emisija metkovskih gimnazijalaca i ove godine zatvara državni Lidrano

Autor: na 23. ožujka 2018.

 

Metkovski gimnazijalci i ove godine zatvaraju državnu Smotru osnovnih i srednjih škola LIDRANO 2018. koja se tijekom ovoga tjedna održava u Primoštenu.

Naime, stručni žiri iz svake kategorije bira najbolji literarni, dramski i novinarski rad koji zatvara Smotru, a u kategoriji radijskih emisija, najviše glasova imala je upravo emisija „Tardisom kroz Eurosong“ koju su realizirali gimnazijalci Tea Obšivač, Marin Talajić i Luka Grgić, pod mentorstvom profesorice Suzane Nižić.

Ovo nije prvi put da gimnazijalci zatvaraju Smotru, jer je radijska emisija „Za iterologe i one koji će to tek postati“ , u realizaciji iste ekipe zatvorila i prošlogodišnji Lidrano.

„Zatvaranje Lidrana je najveći uspjeh kojeg možemo ostvariti jer Lidrano nije natjecanje te nema proglašenja pobjednika. Imali smo 15 glasova, a drugoplasirani tek 9 i mislim da je to potvrda uspjeha. U ovogodišnjoj emisiji smo na zanimljiv, interaktivan i zabavan način prikazali povijest Eurosonga – festivala s najstarijom tradicijom na svijetu. Žiri nije imao niti jednu zamjerku te smo ponosni što zatvaramo i ovogodišnju Smotru“, kazao nam je Luka Grgić.

Uspješni i osnovci 

Na Državnom Lidranu, sudjelovali su i učenici Osnovne škole Stjepana Radića  Iva Mijić i Luka Martinović, čija je radijska emisija „Maraton lađa“ koju su realizirali pod mentorstvom učiteljice Aleksandra Lukić- Skelić izabrana među 4 koje su se javno slušale nakon Okruglog stola. Kvalitetu emisije je prepoznao i Hrvatski radio koji će po uzoru na njihovu emisiju te u suradnji s našim osnovcima i njihovom mentoricom ovoga ljeta snimiti reportažu o Maratonu lađa.

Poslije Okruglog stola pohvaljen je i školski list Osnovne škole Stjepana Radića „Naša radost“ kojeg su predstavile glavna urednica, učenica Korina Raguž i njezina mentorica, nastavnica Ines Vukoja, a uspješna je bila i učenica Gimnazije Metković, Matija Borovac  koja je uz  mentorstvo profesorice Martine Pačić u kategoriji novinarskog rada osvojila velik broj glasova za rad „Je li čovjek postao robotom ili je robot postao čovjekom“.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik